ua en ru

Європарламент затвердив нову систему реєстрації на кордоні для іноземців

Європарламент затвердив нову систему реєстрації на кордоні для іноземців Фото: Європарламент (twitter.com/Europarl_EN)

Система замінює ручну перевірку паспортів і прискорить перетин кордону

Європейський союз затвердив загальну електронну систему для прискорення перевірок на кордонах Шенгенської зони і реєстрації всіх громадян країн, що не входять в ЄС. Про це йдеться в сообщении європейського парламенту.

Повідомляється, що нова система в'їзду/виїзду (EES) буде реєструвати інформацію про громадян країн, що не входять в ЄС, зокрема буде зареєстровано ім'я, проїзний документ, відбитки пальців, зображення особи, дата і місце, коли вони перетинають кордон чи отримують відмову у в'їзді в Шенгенську зону.

Система реєстрації буде застосовуватися як до мандрівникам, які потребують візу, так і до осіб, які не мають візи, які були допущені на короткий строк у 90 днів і перетинають зовнішні кордони Шенгенської зони.

Наголошується, що EES полегшить перевірку того, що дозволена тривалість короткого перебування - 90 днів у будь-180-денний період - дотримується.

Система замінює ручну перевірку паспортів і прискорить перетин кордону.

Нагадаємо, наприкінці вересня повідомлялося, що Європейський Союз планує продовжити прикордонний контроль у Шенгенській зоні ще на три роки