ua en ru

Європарламент прискорить розгляд питання про запровадження безвізового режиму з Україною

Європарламент прискорить розгляд питання про запровадження безвізового режиму з Україною Фото: Петро Порошенко

Президент Європарламенту заявив, що санкції проти Росії не можуть бути ані скасовані, ані пом’якшені

Європейський Парламент прискорить розгляд питання про запровадження безвізового режиму з Україною. Це питання президент України Петро Порошенко та президент Європарламенту Мартін Шульц узгодили у ході телефонної розмови, повідомляє прес-служба Порошенка.

Як зазначається, Шульц привітав Порошенка та український народ зі звільненням Надії Савченко.


"Це чудова новина для друзів України, які протягом двох років боролися за її звільнення з російського полону. Це перемога президента України та всього українського народу", - наголосив Шульц.

Як зазначається, Порошенко висловив сподівання на подальшу рішучу підтримку з боку Європарламенту в питанні звільнення всіх українських громадян, які незаконно утримуються в Росії, а також продовження тиску на російську сторону для повного виконання нею й інших положень мінських домовленостей.

У свою чергу, Шульц висловив занепокоєння безпековою ситуацією на Донбасі та засудив збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку проросійських бойовиків. Він наголосив, що за цих умов санкції проти Росії не можуть бути ані скасовані, ані пом’якшені.

Також він підтвердив послідовну підтримку з боку Європарламенту в питанні якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

"Розгляд законодавчої пропозиції Європейської Комісії щодо лібералізації візового режиму з Україною в Європейському Парламенті розпочнеться вже завтра. Ми зробимо все можливе для швидкого завершення цього процесу", - зазначив Шульц.

Як повідомляється, Порошенко та Шульц домовилися продовжити координацію дій з актуальних питань взаємодії між Україною та ЄС у рамках політичних консультацій високого рівня 27 червня у Брюсселі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що без реформ в силових відомствах України угода про асоціацію з Європейським союзом працювати не буде.