ua en ru

Європарламент і Рада ЄС посилять захист прав мандрівників

Європарламент і Рада ЄС посилять захист прав мандрівників Фото: ЄС

Проект нового закону внесе зміни в правила, що діяли в ЄС з 1990 р

Європейський парламент та Рада ЄС досягли угоди про внесення змін у законодавство ЄС про посилення захисту прав мандрівників, а також про надання покупцям турів через Інтернет такого ж рівня захисту, як і при купівлі турів у традиційних туристичних агентів, передає ЄС-Плюс з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

"В довгих і складних переговорах нам вдалося суттєво посилити права мандрівників, зокрема, вперше, що стосується онлайн-бронювання, що росте швидко", - заявила з цього приводу доповідач Європарламенту Бріджит Коллін-Ланген.

Проект нового закону ЄС внесе зміни в правила, що діяли в Євросоюзі з 1990 року.

Він, зокрема, передбачає право мандрівників відмовитися від запропонованого пакета, якщо його ціна виросла більш, ніж на 8%. У разі, якщо мандрівники не можуть повернутися додому вчасно внаслідок непередбачених подій, таких як природні катастрофи або нападу терористів, компанії-організатори туру повинні будуть оплачувати перебування туристів протягом трьох днів.

Крім того, туристи отримають право відмовитися від пакету до його початку або перенести його на майбутній сезон.

Узгоджений текст буде передано для формального схвалення Європарламенту і Раді ЄС.

Нагадаємо, Європейська комісія 13 травня представить звіт про виконання Україною завдань щодо впровадження безвізового режиму.