ua en ru

Європарламент наступного тижня проголосує за резолюцію по Семені та Чийгозу

Європарламент наступного тижня проголосує за резолюцію по Семені та Чийгозу Фото: Євросоюз (European Union 2015 - European Parliament)

ЕП має намір прийняти резолюцію по кримському журналісту і заступнику голови Меджлісу

Європарламент наступного тижня проголосує за резолюцію, яка стосується кримського журналіста Миколи Семени і заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Європейський парламент на наступному тижні проголосує за резолюцію, яка стосується Миколи Семени і Ахтема Чийгоза", - повідомив Йозвяк.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму українського журналіста Семена засудили до 2,5 років умовно. Журналіста звинуватили в тому, що він нібито публічно закликав до "порушення територіальної цілісності Росії". У квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення.

Визнаючи Семену винним, "суддя" послалася на право націй на самовизначення і заявила, що "події весни 2014 року в Криму відповідають міжнародному праву".