ua en ru

Європарламент проведе дебати щодо референдуму в Каталонії

Європарламент проведе дебати щодо референдуму в Каталонії Фото: глава Європарламенту Антоніо Таяні (European Union 2017 - European Parliament)

Євродепутати мають намір обговорити референдум про незалежність Каталонії

Європейський парламент 4 жовтня 2017 року проведе дебати щодо референдуму про незалежність Каталонії. Відповідне рішення прийняли більшість євродепутатів, передає EUobserver.

Повідомляється, що за обговорення референдуму в Каталонії виступили представники лівих, а також ліберальної, соціалістичної та правоцентристської груп Європарламенту. В ході дебатів євродепутати мають намір обговорити "насильство під час референдуму про незалежність".

Голова Європарламенту Антоніо Таяні також анонсував дебати.

"Я поговорив з главою уряду Іспанії Маріано Рахоєм. Європарламент буде обговорювати конституцію, верховенство закону та основні права в Іспанії у світлі останніх подій в Каталонії", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в Каталонії назвали терміни проголошення незалежності. За словами глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, влада оголосить рішення про проголошення незалежності протягом 24 годин після публікації результатів референдуму.