ua en ru

Європарламент просить країни ЄС підтримати створення трибуналу по Боїнгу

Європарламент просить країни ЄС підтримати створення трибуналу по Боїнгу Фото: Європейський парламент

Лист-звернення до урядів країн ЄС підписали 82 євродепутата

Європейський парламент просить уряд країн-членів Європейського союзу (ЄС) підтримати створення Міжнародного трибуналу по справі катастрофи малайзійського Боїнга на Донбасі 17 липня 2014 р. Текст відкритого листа, який підписали 82 депутата Європарламенту, виклав на своїй сторінці в Facebook спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

"Як члени Європейського Парламенту ми висловлюємо свою повну підтримку ініціативи урядів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України з приводу Міжнародного кримінального трибуналу і просимо глав держав і урядів Європейського союзу підтримати це важливе починання", - йдеться в листі.

Зазначимо, відкритий лист підписали 82 депутати Європейського парламенту. Всього в Європарламенті 751 депутат.

82 депутата Європейського Парламенту підписали відкритого листа на адресу глав держав та урядів країн-членів ЄС із закли...

Posted by Volodymyr Groysman on 17 Июль 2015 г.

Нагадаємо, раніше Нідерланди, Малайзія, Україна, Австралія і Франція звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням про створення трибуналу по краху МН17 на Донбасі. Сьогодні Великобританія підтримала створення міжнародного трибуналу.

Боїнг 777 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17) розбився в Шахтарському районі Донецької області рівно рік тому - 17 липня 2014 р. В результаті катастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.