ua en ru

Європарламент закликав Україну якомога швидше ратифікувати УА з ЄС

Європейський парламент закликав Україну і держави-члени ЄС якомога швидше ратифікувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Європейський парламент закликав Україну і держави-члени ЄС якомога швидше ратифікувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Про це йдеться в ухваленій сьогодні резолюції Європарламенту.

Так, у своїй резолюції Європарламент вітає підписання економічної частини угоди про асоціацію, включаючи всеохоплюючу зону вільної торгівлі, висловлює свою повну підтримку у процесі тимчасового застосування угоди до його ратифікації і заявляє, що Європейський парламент завершить процедуру ратифікації угоди як можна швидше.

У зв'язку з цим ЄП закликає держави-члени і Україну ратифікувати цю угоду якомога швидше.

При цьому Європарламент нагадує українській владі про необхідність термінового проведення внутрішніх економічних і політичних реформ, однак вказує, що реформи не повинні бути ініційовані виключно на рахунок зовнішнього тиску, а повинні бути засновані на твердій підтримці народу.

Також Європарламент у своїй резолюції підкреслив, що введення Росією торгових заходів проти країн, які підписали угоду про асоціацію, суперечать правилам Світової організації торгівлі, є політично вмотивованими і неприпустимими.

Нагадаємо, 27 червня 2014 р. у Брюсселі була підписана економічна частина Угоди про асоціацію України з ЄС. Політичну частину сторони підписали 21 березня. Таким чином, з урахуванням підписаної в березні політичної частини, УА з ЄС тепер є повністю підписаним документом. Після цього очікується його ратифікацію в парламентах України та країн ЄС.

Крім того, свої угоди про асоціацію з ЄС 27 червня підписали Грузія і Молдова.