ua en ru

Європарламент закликав призупинити переговори про вступ Туреччини в ЄС

Європарламент закликав призупинити переговори про вступ Туреччини в ЄС Фото: Європарламент (twitter.com/Europarl_EN)

Відповідну резолюцію підтримали 477 євродепутатів, проти були 64

Депутати Європейського парламенту закликали Єврокомісію та національні уряди Європейського союзу (ЄС) призупинити переговори про вступ Туреччини в ЄС. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

"Євродепутати прийняли резолюцію, що закликає "офіційно призупинити переговори про вступ з Туреччиною без зволікання, якщо пакет конституційних реформ буде реалізований без змін", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за відповідний документ проголосували 477 євродепутата, проти висловилися 64 депутата, 97 осіб - утрималися.

Так, депутати Європарламенту висловили стурбованість відступом від Туреччини верховенства закону, прав людини, свободи ЗМІ та боротьби з корупцією. Вони засуджують підтримку президентом Туреччини введення смертної кари, що поставило б під сумнів членство Туреччини в Раді Європи і призвело б до негайного припинення переговорів про вступ до ЄС.

Резолюція також визнає важливість добрих відносин між ЄС і Туреччиною і підтримання конструктивного і відкритого діалогу, який має ключове значення для вирішення загальних завдань, таких як міграція, безпеку або тероризм.

Наголошується, що парламент планує направити спеціальну делегацію до Анкари восени з метою відновлення парламентського діалогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель, що введення Туреччиною смертної кари зупинить переговори про її членство в ЄС.