ua en ru

Європарламент ухвалить рішення щодо угоди з Україною після 15 жовтня, - Брок

Голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Ельмар Брок заявляє, що Європарламент ухвалюватиме рішення щодо підписання угоди про асоціацію з Україною після доповіді своєї спостережної місії у складі Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, призначеної на 15 жовтня 2013 р. Про це він заявив під час зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає прес-служба Юлії Тимошенко.

"Ми сказали з самого початку - ми повинні до підписання виконати всі вимоги. Одне питання - вибіркове судочинство у випадку з Юлією Тимошенко. Якщо пан Кокс та пан Кваснєвський не зможуть позитивно відзвітувати 15 жовтня в Європарламенті, тоді буде у нас проблема", - зазначив Брок.

На думку політика, є можливості й час для вирішення справи Юлії Тимошенко. "Ще може бути рішення, яке допоможе підписати вільнюську угоду", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні співголова Моніторингової місії Європарламенту Олександр Кваснєвський зазначив, що Юлія Тимошенко готова піти на компроміс задля підписання угоди з ЄС.