ua en ru

Європарламент підтримує створення міжнародного кримінального трибуналу по Boeing МН17

Європарламент підтримує створення міжнародного кримінального трибуналу по Boeing МН17 Фото: місце аварії Boeing МН17

Європарламент закликає РФ в повній мірі співпрацювати з міжнародним співтовариством у питанні розслідування аварії Boeing МН17

Європарламент підтримує створення міжнародного кримінального трибуналу з розслідування аварії Boeing МН17 на Донбасі. Про це йдеться в резолюції, оприлюдненій на сайті Європарламенту.

"Європарламент підтримує створення міжнародного кримінального трибуналу і закликає Російську Федерацію в повній мірі співпрацювати з міжнародним співтовариством з метою проведення всебічного і неупередженого кримінального розслідування і притягнути винних до відповідальності", - йдеться в тексті документа.

Крім того, повідомляється, що Європарламент висловлює жаль з приводу рішення Російської Федерації блокувати резолюцію в Раді Безпеки ООН про створення міжнародного суду для розслідування цього злочину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що родичі жертв пасажирського лайнера Boeing 777, який зазнав аварії на Донбасі в липні 2014 року, закликали прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте домогтися публікації радіолокаційного контролю.