ua en ru

Європарламент підтримав розподіл 120 тис. біженців

Європарламент підтримав розподіл 120 тис. біженців Фото: Європарламент

Це питання обговорять міністри внутрішніх справ 22 вересня

Європейський парламент сьогодні, 17 вересня, підтримав пропозицію Європейської комісії про розподіл по країнам-членам Євросоюзу 120 тис. біженців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європарламенту.

"Екстрене пропозицію про перерозподіл 120 тис. шукачів притулку з Італії, Греції та Угорщини серед інших держав-членів ЄС було підтримано парламентом у четвер", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підтримку Європарламентом пропозицію про біженців в рекордний час посилає чіткий сигнал міністрам внутрішніх справ країн ЄС, які знову зустрінуться у вівторок 22 вересня, щоб узгодити механізм здійснення цього плану.

Таким чином, згідно з пропозицією Єврокомісії, 120 тис. шукачів притулку будуть переміщені з Італії (15 тис. 600), Греції (50 тис. 400) та Угорщини (54 тис.). Враховуючи ще 40 тис. біженців, перерозподіл яких була схвалена Європарламентом 9 вересня, загальна кількість людей, які будуть переселені, досягає 160 тис.

Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії (без внесення в неї поправок) 370 голосами, проти було 134 депутати, 52 утрималися.

Нагадаємо, 9 вересня голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз повинен прийняти ще 120 тисяч біженців.