ua en ru

Європарламент відправить до Словаччини місію через вбивство журналіста

Європарламент відправить до Словаччини місію через вбивство журналіста Фото: Ян Куцяк (LotteLeicht1 twitter)

У складі місії буде 8 європарламентаріїв усіх фракцій

Європейський парламент відправить спеціальну місію до Словаччини через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазаначається, що у складі місії буде 8 європарламентаріїв усіх фракцій, що належать до комітетів у справах контролю бюджету і громадянських свобод. Програма візиту ще не встановлена, проте передбачаються зустрічі з представникам ЗМІ, поліції, прокуратури і влади.

27-річний журналіст-розслідувач Ян Куцяк, який працював для порталу Aktualne.sk, загинув від пострілу. Поліція і прокуратура підтримують думку, що найбільш ймовірною причиною смерті журналіста були його статті. У середу опубліковано останню з них, у якій він описав діяльність італійської мафії на території Словаччини та присутність осіб, наближених до мафійного угруповання, в оточенні прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

Разом з журналістом також загинула його партнерка, 27-річна Мартіна Кушнірова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що словацька поліція звільнила шістьох із семи італійців, затриманих у рамках розслідування вбивства журналіста Яна Куцяка і його нареченої.

Підозрюваних відпустили увечері в п'ятницю, 2 березня. Один із затриманих, Себастьян Вадал, був доставлений в лікарню з-за скарг на болі в грудній клітці, однак медики госпіталізували його.