ua en ru

Європарламент скасував внутрішній роумінг в країнах ЄС

Європарламент скасував внутрішній роумінг в країнах ЄС Фото: Європарламент скасував внутрішній роумінг в країнах ЄС

Закон почне діяти з 15 червня 2017 року

Європарламент сьогодні, 27 жовтня 2015 року, прийняв законопроект про скасування мобільного роумінгу всередині Євросоюзу (ЄС). Про це йдеться в офіційному повідомленні Європарламенту.

Як повідомляється, закон набуде чинності після його формального схвалення Європарламентом і державами-членами ЄС і передбачається, що закон почне діяти з 15 червня 2017 року.

"Сьогоднішнє голосування є остаточним результатом інтенсивних зусиль Єврокомісії, спрямованих на скасування роумінгу в ЄС. З середини червня 2017 року європейці під час подорожей до ЄС будуть оплачувати послуги мобільного зв'язку за такою ж ціною, як і у себе вдома", - заявив заступник голови Єврокомісії Андрус Ансип.

Також повідомляється, що законодавчі норми захищатимуть право кожного жителя ЄС "на доступ до контенту інтернету за своїм вибором".

Наголошується, що на 2016 рік також заплановано масштабний перегляд телекомунікаційних правил ЄС, а вже з квітня 2016 року послуги роумінгу стануть набагато доступнішими: оператори зможуть додавати до внутрішніх цін лише невелику плату: до 0,05 євро за хвилину розмови, 0,02 євро за кожне відправлене повідомлення і 0,05 євро за мегабайт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Польща створюють ринок послуг міжнародного роумінгу.