ua en ru

Європарламент засудив референдум в Каталонії і дії іспанської поліції

Європарламент засудив референдум в Каталонії і дії іспанської поліції Фото: Європейський парламент (twitter.com/Europarl_EN)

Євродепутати закликали сторони конфлікту до переговорів

У середу, 4 жовтня, депутати Європарламенту заявили, що голосування в Каталонії було незаконним. Про це повідомляє DW.

У той же час, євродепутати розкритикували Мадрид за надмірне застосування сили.

Крім цього, віце-голова Єврокомісії Франс Тіммерманс закликав обидві сторони конфлікту до переговорів. До нього приєднався голова фракції лібералів у Європарламенті Гі Верхофстадт. Він закликав сторони припинити ескалацію конфлікту, інакше Іспанії загрожує "фатальний поділ суспільства".

А голова фракції консервативної Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфред Вебер нагадав, що якщо Каталонія залишить Іспанію, то вона залишить і ЄС, і його внутрішній ринок.

Як повідомлялося раніше, 9 жовтня, на пленарному засіданні парламент Каталонії обговорить результати референдуму про незалежність, а також вирішить питання її проголошення.

Також представники партій "Разом "за" (JxSí) і "Кандидати за народну єдність" (CUP) вимагають дозволити виступ глави уряду автономії Карлеса Пучдемона, який має оголосити остаточні підсумки голосування та план виконання рішення референдуму.

Нагадаємо, в Іспанії суд відкрив справу проти начальника поліції Каталонії.