ua en ru

Європарламент обмежив використання біопалива першого покоління

Європарламент проголосував за обмеження частки використання біопалива, виготовленого з продовольчих культур до 6% від загального обсягу палива, яке використовується для заправки транспортних засобів.

Європарламент проголосував за обмеження частки використання біопалива, виготовленого з продовольчих культур до 6% від загального обсягу палива, яке використовується для заправки транспортних засобів. Про це повідомляє ВВС.

В Європарламенті упевнені, що таке рішення допоможе уникнути зростання цін на продовольство. До 2020 р. частку поновлюваного палива для транспорту в Євросоюзі планується збільшити до 10%.

Обмеження використання біопалива першого покоління, сировиною для якого є зернові культури, стимулюватиме виробництво біопалива з альтернативних видів сировини, переконані європарламентарі.

В даний час в ЄС більше 60% рапсу використовується для виробництва біопалива, в США 40% урожаю кукурудзи йде на виробництво етанолу.

Співробітники Об'єднаного дослідницького центру ЄС підрахували, що відмова від використання соняшнику, рапсу і кукурудзи при виробництві біопалива допоможе до 2020 р. понизити ціни на рослинне масло в Європі на 48%.