ua en ru

Європарламент схвалив надання фінансової допомоги Молдові в 100 млн євро

Європарламент схвалив надання фінансової допомоги Молдові в 100 млн євро Фото: Європарламент (flickr.com/european_parliament)

За надання фіндопомоги Молдові проголосували 575 депутатів

Європарламент проголосував за надання Молдові фінансової допомоги в розмірі 100 млн євро. Про це йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту.

Як повідомляється, фіндопомогу Молдові буде надано за допомогою грантів і кредитів на загальну суму 100 млн євро для підтримки зовнішніх фінансових потреб країни.

Наголошується, що макрофінансова допомога повинна підтримати прихильність Молдови до раціонального управління державними фінансами, боротьби з корупцією та відмиванням грошей, деполітизації державного управління, незалежної судової системи, свободи засобів масової інформації.

За надання фіндопомоги Молдові проголосували 575 депутатів, проти - 76 і 46 утрималися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент підтримав рішення про введення тимчасових торгових преференцій для України. Торговельні преференції будуть введені на три роки в якості доповнення до угоди про Зону вільної торгівлі між Україною і Європейським союзом. Згідно з ними будуть збільшені квоти на експорт томатів, пшениці, кукурудзи і меду.