ua en ru

Європарламент має намір скоротити бюджет підготовки вступу Туреччини до ЄС на 80 млн євро

Європарламент має намір скоротити бюджет підготовки вступу Туреччини до ЄС на 80 млн євро Фото: Європарламент (twitter.com/Europarl_EN)

ЄС скоротить фінансування підготовки вступу Туреччини до союзу

Європейський парламент має намір скоротити бюджет підготовки вступу Туреччини в Європейський союз (ЄС) на 80 млн євро. Про це заявив парламентський доповідач з питання бюджету ЄС, румунський євродепутат, Зігфрід Мурешан, передає Euractiv.

"Європарламент проголосує на цьому тижні, щоб скоротити фінансування Туреччини на суму 50 млн. євро в 2018 році і внести додаткові 30 млн. євро в резерв", - заявив Мурешан.

Він також запропонував, щоб Європейський фонд допомоги біженцям в Туреччині, який надає підтримку біженцям, отримував фінансову підтримку завдяки подальшому скороченню коштів, які надаються турецькому уряду.

Так, законодавці ЄС обговорять сьогодні, 24 жовтня 2017 року, і проголосують наступного дня щодо проекту бюджету ЄС 2018 року.

Мурешан також пояснив основні пріоритети ЄС у наступному році: зростання, робочі місця і безпека.

"Повідомлення, яке Європейський парламент спрямовує Ердогану і його режиму в Анкарі, полягає в тому, що вигоди, які вони отримають від ЄС, залежать від їхньої відповідності стандартам ЄС", - попередив він.

Наголошується, що введення грошей у резерв означає, що ці гроші готові бути виділені за умови, що Туреччина виконає всі критерії. У разі, якщо Анкара не зробить цього, то на додаток до 50 млн євро ще 30 мільйонів євро будуть втрачені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель, що лідери країн ЄС погодили скорочення фінансової допомоги Туреччині, яка спрямована на підготовку країни до вступу в ЄС.