ua en ru

Європа готова до більшої відповідальності для забезпечення безпеки в регіоні, - Меркель

Європа готова до більшої відповідальності для забезпечення безпеки в регіоні, - Меркель Фото: Меркель заявила про готовність ЄС до більшої відповідальності

На думку Меркель, ЄС не повинен ізолюватися і відступати

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність Європи до більшої відповідальності для забезпечення безпеки в регіоні. Про це вона сказала, виступаючи в четвер, 9 березня, в бундестазі напередодні весняного саміту Європейського союзу, передає Deutsche Welle.

"Ми, Євросоюз, повинні бути готові до ролі самостійного кризового менеджера в нашому регіоні - не в якості конкурента НАТО, але в якості доповнення до роботи альянсу", - заявила канцлер.

На думку Меркель, ЄС не повинен ізолюватися і відступати.

"Навіть якщо в деяких частинах світу ми можемо спостерігати зміцнення націоналістичних і протекціоністських тенденцій, Європа не повинна ізолюватися, відступати і відгороджуватися... Європа повинна зберегти свою відкритість світу, особливо в питаннях торгівлі", - підкреслила вона.

Крім того, канцлер закликала країни Євросоюзу до продовження спільних зусиль по боротьбі з міграційною кризою.

Нагадаємо, зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента США Дональда Трампа запланована на 14 березня 2017 року Вашингтоні (США).