ua en ru

Європа, Азія і Канада виступили проти системи захисту конфіденційної інформації Google

Європа, Азія і Канада єдиним фронтом виступили проти системи захисту конфіденційної інформації, розробленої Google. Регулятори стверджують, що політика, узята компанією Бріна і Пейджа на озброєння 10 місяців тому, не захищає користувачів, а є для них серйозною загрозою. Про це повідомляє "Росія 24".

Google збирає дані про людей через онлайн-сервіси, що дозволяє краще контролювати інформацію і не допускати її витоку, а також створювати єдині правила конфіденційності. Спостереження ведеться через YouТube, Android і пошукову систему.

Євросоюз просив Google відмовитися від впровадження нової системи на території Європи, поки регулятори не завершать аналіз, але компанія відмовилася. Якщо і цього разу IT-гігант не зверне уваги на претензії європейської влади, справа може дійти до суду. Можливо, Google доведеться судитися з владою практично всіх значущих ринків.

Напередодні стало відомо, що Федеральна комісія з торгівлі США (F.Т.С.) за підсумками розслідування може рекомендувати уряду почати судовий розгляд. Якщо це відбудеться, масштаб скандалу може бути порівняний зі "справою Microsoft" кінця 90-х рр.

Експерти агентства спробували розібратися, як працює пошук Google. Є підозри, що компанія штучним шляхом збільшує популярність своїх власних продуктів, піднімаючи їх вище в списку пошукових результатів. А ось продукція прямих конкурентів "світиться" значно менше.

Читайте також: Влада США підозрює Google в нечесній конкуренції