ua en ru

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі

Євромайдан: Опозиція створила ще один штаб Євромайдану, який розташовуватиметься в Будинку архітекторів по вул. Грінченка в Києві. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат із фракції "Батьківщина" Андрій Парубій.

Євромайдан: На Майдані Незалежності продовжується акція протесту. Про це передає кореспондент РБК-Україна (фото, відео).

Фотогалерея: "Євромайдан - підсумки четверга, 12 грудня"

У Києві в нічний час 13 грудня правопорядок забезпечують майже 1900 представників правоохоронних органів. Про це з посиланням на оперативний штаб повідомляє УЗГ МВС України.

Масові акції в Києві і по всій країні в цілому проходять без грубих порушень громадського порядку.

У Києві на Майдані Незалежності станом на 20:00 перебувають близько 45 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна. Незважаючи на чутки про можливі провокації, ситуація на Євромайдані спокійна. Як і раніше, здійснюється контроль на вході до зони Євромайдану.

До столичного Будинку офіцерів звозять військових, які забарикадувалися всередині будівлі. Про це повідомив народний депутат від "Удару" Роман Чернега, передає прес-служба партії.

На Євромайдані станом на 18:30 знаходиться близько 20 тис. осіб, проходить мітинг. У наметовому містечку все спокійно. На сцені продовжують виступати активісти та творчі колективи. З усіх боків Майдану Незалежності представники народної охорони зайняли пости на барикадах. Усі барикади цілі. Також мітингувальники додатково зміцнюють барикаду з боку Бессарабського ринку. Поблизу не видно бійців ані спецпідрозділу МВС "Беркут", ані Внутрішніх військ.

Народні депутати від опозиції звернулися до Генпрокуратури України з вимогою притягнути до відповідальності співробітників міліції, які затримали вісьмох активістів під час штурму "Беркутом" Євромайдану 11 грудня 2013 р. Про це на брифінгу повідомив нардеп "Батьківщини" Павло Петренко.

Опозиція створила ще один штаб Євромайдану, який розташовуватиметься в Будинку архітекторів по вул. Грінченка в Києві. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат із фракції "Батьківщина" Андрій Парубій.

Раніше Парубій на брифінгу повідомляв, що відсьогодні провокаторів, які з'являються на території Євромайдану і влаштовують різного роду конфлікти, будуть мітити спеціальною фарбою на одязі, щоб їх було легше виявити при повторній появі.

Глава КМДА Олександр Попов заявив, що ялинка на Євромайдані буде встановлена тільки в тому випадку, якщо буде знайдено необхідне політичне рішення, а збиток, нанесений Києву мітингуючими Євромайдану, складає декілька десятків мільйонів гривень.

Зазначимо, сьогодні вдень сотні людей вийшли на вулиці в столиці Грузії Тбілісі в знак солідарності з українським Евромайданом.

Як повідомив на брифінгу нардеп з "Батьківщини" Андрій Парубій близько 14:00, в загонах самооборони Євромайдану на сьогодні є близько 4 тис. молодих людей, які добровільно викликалися захищати євромайданівців.

Станом на 13:45 біля Апеляційного суду р. Києва проходить мітинг за участю близько 200 активістів на підтримку арештованих учасників Евромайдана. Вхід у двір суду перекритий спецпідрозділами міліції. У загальній складності у дворі суду налічується близько 70 міліціонерів.

На Майдані Незалежності станом на 12:50 мітингують близько 15 тис. активістів, під КМДА - близько 2 тис. осіб.

Кількість мітингувальників на Майдані Незалежності станом на 12:15 досягла майже 10 тис. осіб. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Станом на 11:45 на Євромайдані знаходяться близько 6,5 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна.

Об 11:05 у мітингу під ГПУ бере участь близько 2 тис. осіб. Вхід в будинок оточений 30 працівниками міліції. Під будівлю ГПУ підігнали автомобіль з підсилювачем звуку. Відзначимо, що в 11:35 мітинг під ГПУ закінчився.

Як повідомляє телеканал ТСН, о 10:35 колона мітингувальників рухається до будівлі Апеляційного суду р. Києва. Люди вимагатимуть звільнення мітингувальників заарештованих за штурм вул. Банковій. Сьогодні в Апеляційному суді продовжать розгляд справ затриманих під час масових акцій протесту 1 грудня під Адміністрацією президента.

Станом на 10:20 у мітингу з вимогою звільнити заарештованих активістів біля ГПУ приймає участь 5 тис. осіб.

Зазначимо, що сьогодні міністр оборони США Хейґел провів телефонну розмову з міністром оборони Павлом Лебедєвим, в ході якої закликав не використовувати Збройні сили в будь-якій формі проти цивільного населення. Хейґел вказав на потенційний збиток від будь-якої участі з боку військових в розгоні демонстрацій і закликав до стриманості. Лебедєв в свою чергу заявив про позицію Президента України Віктора Януковича не використовувати Збройні сили проти протестувальників і зазначив, що він передасть повідомлення міністра оборони США безпосередньо Януковичу.

О 10:00 співробітники МВС спростували інформацію про блокування автобусів у Київській обл. В чергову частину обласного УДАІ не надходило повідомлення про випадки блокування транспорту на дорогах Київської обл.

Станом на 08:55, як повідомив кореспондент РБК-Україна, учасники акцій протесту на Евромайдане почали формувати колону з активістів, які планують відправитися до Генеральної прокуратури України (ГПУ) і провести там мітинг. Відзначається, що вранці о 8:30 зі сцени активістів закликали формувати колону кількістю не більше 1 тис. чоловік. Колона вирушить мітингувати під ГПУ з вимогами припинити політичні репресії проти активістів, а також звільнити залишилися під вартою активістів.

Зазначимо, що вночі, правоохоронці не зареєстрували жодного грубого правопорушення, пов'язаного з проведенням масових заходів у центрі столиці. У МВС в черговий раз закликають мітингувальників бути пильними і не піддаватися на провокації. Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко звернувся до громадян і заспокоїв їх, що міліція не буде застосовувати силу щодо розгону Євромайдану в Києві.

Станом на 07:00, кількість мітингувальників на Майдані Незалежності за останні 2,5 години практично не зменшилася. Обстановка спокійна.

Вночі, співачка Руслана Лижичко закликала мітингувальників залишатися на Майдані Незалежності мінімум до 17 грудня: "Шість днів ми простоїмо, я впевнена", - сказала вона, звертаючись до громади, повідомив ТВі. Це пов'язано в першу чергу з тим, що 17 грудня відбудеться чергове засідання українсько-російської міждержавної комісії. За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, уряд працює над підготовкою двосторонніх документів.

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі

Євромайдан: Онлайн-трансляція у прямому ефірі

фото: ТСН

Відбудувати нові барикади мітингувальники зуміли за допомогою снігу, наголошується в повідомленні телеканалу ТСН: весь сніг, що випав вночі, збирали, насипали в мішки і висипали на барикади. Мітингувальники вже навчилися будувати "правильні" барикади: перед основним кордоном вони насипають ще одну меншу барикаду, щоб правоохоронцям було важче підступитися до основної.

Нардепу від "Свободи" Ігор Швайка підпалили автомобіль, 01:23 повідомив телеканал ТВі з посиланням на Twitter депутата.

Згідно з повідомленням радіо "Свобода", учасники Євромайдану звели дві барикади висотою 5 м на початку вул. Інститутській, на вул. Хрещатик біля Будинку профспілок, а також біля будівлі Київради поруч з ЦУМом. Зміцнили мітингувальники і барикади на вул. Михайлівській, вул. Володимирської та вул. Костьольній.

Як повідомив телеканал "5 канал", у 01:12 у Івано-Франківську було вчинено напад на автобус з протестувальниками, які їхали до Києва. Пошкоджено лобове скло і травмований водій.

За ніч активісти Євромайдану побудували нові і зміцнили старі барикади, з'явилася нова барикада на вул. Прорізній на рівні вул. Хрещатик. Війська спецпідрозділів поблизу Евромайдана не спостерігалися. Адміністрацію Президента охороняє невелику кількість бійців внутрішніх військ та "Беркуту".

Відзначається велике скупчення людей на вході всередину до периметру Майдану Незалежності, тому прибуває багато людей з регіонів. У соціальних мережах пишуть, що на вул. Інститутській пожвавилися снігозбиральні машини, людей закликають бути пильними.