ua en ru

Єврокомісія створила експертну групу для боротьби з фейковими новинами

Єврокомісія створила експертну групу для боротьби з фейковими новинами Фото: прапор Євросоюзу (twitter/European Commission)

Європейська комісія вирішила посилити боротьбу з фейковими новинами

Європейська комісія створила експертну групу "високого рівня" для боротьби з фейковими новинами. Про це повідомляє DW.

"Європейська Комісія в понеділок, 13 листопада, розпочала громадське обговорення теми боротьби з фейковими новинами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, створена "експертна група високого рівня", в яку повинні увійти вчені, онлайн-платформи, ЗМІ та громадські організації.

"Ми живемо в еру, коли потік інформації і дезінформації став майже непереборним. Тому ми повинні дати нашим громадянам засоби відрізняти фейкові новини, збільшити довіру онлайн і впорядковувати інформацію, яку вони отримують", - заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тиммерманс.

Так, Європейська комісія запросила експертів подавати свої заявки на участь в цій групі. Результатом обговорення теми боротьби з дезінформацією повинні стати можливі заходи щодо поліпшення доступу до надійної і точної інформації.

"Ми повинні знайти збалансований підхід між свободою слова, плюралізму ЗМІ та правом громадян на доступ до різнобічної та надійної інформації", - додав єврокомісар з питань єдиного цифрового ринку Андрус Ансіп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісар з питань цифрової економіки Марія Габріель хоче провести публічні консультації з громадянами і компаніями про те, як боротися з фейковими новинами.