ua en ru

Єврокомісія дозволила видати держкредит німецькій авіакомпанії Air Berlin в 150 млн євро

Єврокомісія дозволила видати держкредит німецькій авіакомпанії Air Berlin в 150 млн євро Фото: Air Berlin (wikimedia.org Johannes)

Видача позики не суперечить європейському законодавству

Європейська комісія дозволила видати Федеративній республіці Німеччина (ФРН) державний кредит німецької авіакомпанії Air Berlin в 150 млн євро. Про це повідомляє DW.

"Єврокомісія дозволила уряду ФРН виділити Air Berlin, що в середині серпня заявила про свою неплатоспроможність, держкредит у розмірі 150 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за словами представника антимонопольного відомства ЄС, видача позички не суперечить європейському законодавству.

Відзначається, що завдяки кредиту авіаперевізник зможе продовжувати польоти протягом кількох найближчих місяців, поки не вирішиться питання про його продаж. В Єврокомісії також підкреслили, що кредит дозволить провести процедуру банкрутства без особливих порушень правил вільної конкуренції.

Так, кредит буде виплачений по частинах. Авіакомпанію зобов'язали щотижня представити докази того, що вона потребує фінансових коштів, і кожен новий транш буде перераховано, лише якщо буде доведено, що всі інші ресурси вичерпані.

Крім того, уряд Німеччини також має гарантувати погашення кредиту у повному обсязі або представити план процедури банкрутства Air Berlin.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер ФРН Ангела Меркель підтримала рішення уряду про виділення кредиту в 150 млн євро для збанкрутілого німецького авіаперевізника Air Berlin.