ua en ru

ЄК виділить 32,5 млн євро на розвиток регіонів та держуправління в Україні

ЄК виділить 32,5 млн євро на розвиток регіонів та держуправління в Україні Фото: МЕРТ (kmu.gov.ua)

Нефьодов зазначив, що потрібно впровадити електронну реєстрацію проектів міжнародної допомоги

У 2018 році Єврокомісія (ЄК) передбачила для України 32,5 млн євро у рамках програм секторальної бюджетної підтримки у сферах регіонального розвитку та державного управління. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Відповідне рішення оголосили за підсумками перегляду портфелю проектів ЄС за участі першого заступника МЕРТ України Максима Нефьодова та голови Представництва ЄС в Україні Хюґа Мінґареллі.

Нефьодов зазначив, що потрібно впровадити електронну реєстрацію та моніторинг проектів міжнародної допомоги, регулярне інформування МЕРТ з боку Єврокомісії про моніторинг поточної реалізації проектів та щодо проведення нових конкурсів про відбір проектів ЄС, які оголошує Єврокомісія у Брюсселі.

"За підсумками проведення діалогу щодо подальшої підтримки ЄС учасники продовжать роботу у пріоритетних напрямках допомоги з портфелю проектів на 2018-2020 роки", - йдеться у повідомленні.

Серед пріоритетних напрямків портфелю допомоги:

  • "Урядування та верховенство права" - 66 проектів з бюджетом 334,5 млн. євро;
  • "Місцеве самоврядування, соціальні послуги та сільське господарство" - 97 проектів із загальним бюджетом 319,6 млн. євро;
  • “Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище" - 72 проекти із загальним бюджетом 288,5 млн. євро.

Велика увага приділяється енергоефективності (125,8 млн. євро), розвитку торгівлі та приватного сектору (64,9 млн. євро), енергетичній безпеці і ринковим реформам (55,5 млн. євро).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обсяг отриманої Україною міжнародної технічної допомоги в 2017 році склав 924,32 млн доларів.