ua en ru

Єврокомісія схвалила пропозицію про фіндопомогу Україні в 1 млрд євро

Єврокомісія схвалила пропозицію про фіндопомогу Україні в 1 млрд євро Фото: будівля Єврокомісії (twitter.com/EU_Commission)

Європейська комісія сьогодні підтримала відповідну пропозицію

Європейська комісія сьогодні підтримала пропозицію надати Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги. Про це йдеться в заяві на сайті Е'К.

"Європейська комісія прийняла пропозицію про нову програму макроекономічної допомоги для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації реформ", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс зазначив, що пропозиція про четверту програмі фіндопомоги свідчить про зобов'язання ЄС щодо солідарності з Україною.

У свою чергу Єврокомісар П'єр Московічі закликав Україну продовжувати динаміку реформ з новою силою, "побудувати більш справедливу, стабільну і процвітаючу країну в інтересах усіх українців".

Як відомо, пропозиція Єврокомісії по четвертій програмі для України підлягає затвердженню Європарламентом і Радою ЄС.

Нагадаємо, що міністр фінансів Олександр Данилюк раніше повідомив, що затверджена Європейською комісією нова програма макрофінансової допомоги Україні передбачає виділення 1 млрд євро. Зазначимо, в грудні президент Петро Порошенко стверджував, що Єврокомісія надасть Україні 1,8 млрд євро.

"Попередньо затверджена програма в один мільярд євро. Але ми будемо продовжувати консультації з Єврокомісією з метою знайти можливість збільшити цю суму. Тут є дві сторони. З одного, макрофінансова допомога повинна відповідати нашим потребам. Ми розрахували суму, і вийшли на 1,8 мільярда євро. З іншого боку, ми також не можемо не враховувати можливості Євросоюзу. Завжди є позиції двох сторін. Робота триває. Але поки мова йде про суму близько мільярда євро", - зазначив Данилюк.