ua en ru

Єврокомісія пропонує в 2016 р. збільшити витрати на вирішення конфлікту на Донбасі

Єврокомісія пропонує в 2016 р. збільшити витрати на вирішення конфлікту на Донбасі Фото: глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

На реагування на зовнішні кризи в бюджеті закладуть 9,5 млрд євро

Європейська комісія пропонує закласти в бюджет Європейського союзу на 2016 р. 9,5 млрд євро (що на 28,5% більше, ніж у цьому році) на реагування ЄС на події в сусідніх країнах, включаючи конфлікт між Україною і Росією. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії.

"Бюджет ЄС також відповідає новим тенденціям у Європі в районі і за його межами. Там є 9,5 млрд євро (+28,5%) на підтримку ЄС у плані реагування на зовнішні кризи, такі як в Україні і в Сирії, і надати гуманітарну допомогу нужденним", - йдеться в повідомленні.

На Європейський інструмент сусідства (ЄІС) і Інструмент розвитку співробітництва (ІРС) буде передбачено 2,1 млрд євро (+34%) і 2,7 млрд євро (+27%) відповідно.

Також ЄС хоче збільшити витрати на вирішення сучасних міграційних проблем. На ці цілі хочуть витратити 833 млн євро в 2016 р.

Нагадаємо, в британському виданні The Economist вважає, що Захід повинен виділяти більше фінансової допомоги Україні і скоротити боргове навантаження, як в свій час це робили для Польщі.