ua en ru

Єврокомісія підтримує запровадження безвізового режиму з Україною

Єврокомісія підтримує запровадження безвізового режиму з Україною Фото: Павло Клімкін

Павло Клімкін провів зустріч з Франсом Тіммермансом

Європейська Комісія підтримує запровадження безвізового режиму з Україною. На цьому наголосив перший віце-президент Європейської комісії з питань кращого управління, міжінституційних відносин, верховенства права та Хартії фундаментальних прав Франс Тіммерманс у ході зустрічі з міністром закордонних справ Україн Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба українського МЗС.

Як зазначається, зустріч пройшла сьогодні, 17 жовтня, в Брюсселі. Співрозмовники обговорили основні питання порядку денного відносин між Україною та ЄС, зокрема перспективи лібералізації Євросоюзом візового режиму для громадян України та завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію.

Зокрема, Тіммерманс відзначив повну підтримку Європейською Комісією щонайшвидшого запровадження безвізового режиму з Україною.

Крім того, сторони обговорили ситуацію на сході України та стан виконання мінських домовленостей. Клімкін наголосив на необхідності збереження консолідованої позиції ЄС у питанні подальшого санкційного тиску на РФ до моменту повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може отримати безвізовий режим з ЄС на початку 2017 року.