ua en ru

Єврокомісія перерахувала Україні 500 млн євро фіндопомоги

Єврокомісія перерахувала Україні 500 млн євро фіндопомоги
Європейська комісія сьогодні, 3 грудня, перерахувала Україні другий транш кредиту від Європейського союзу в 500 млн євро.

Європейська комісія сьогодні, 3 грудня, перерахувала Україні другий транш кредиту від Європейського союзу в 500 млн євро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії.

"Європейська комісія від імені Європейського Союзу сьогодні виплатила 500 млн євро Україні. Це другий і останній транш кредиту від ЄС в 1 млрд євро макрофінансової допомоги", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Європейська комісія залучила кошти для цього траншу на фінансових ринках 26 листопада. Вона зробила це розмістивши 15-річні бонди під 1,363% річних. Ці кошти були надані в кредит Україні на аналогічних умовах.

Цей транш йде на додаток до 860 млн євро, які вже були перераховані в рамках двох програм МЗС ЄС для України.

Мета програм МЗС ЄС полягає в тому, щоб фінансово підтримати важливі структурні реформи в Україні, спрямовані на поліпшення управління, боротьбу з корупцією.

"Ми надаємо істотну фінансову підтримку на час надзвичайних економічних і соціальних проблем для українського народу. У свою чергу, життєво необхідно, щоб країна зберігав темпи проведення реформ, з тим щоб створити умови для сталого процвітання для всіх українців", - зазначив комісар з економічних і фінансових питань, оподаткування та митного союзу ЄС П'єр Московічі заявив.

Нагадаємо, єврокомісар з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан під час візиту в Україну повідомляв, що Європейський союз найближчим часом надасть Україні ще 500 млн євро фінансової допомоги.