ua en ru

Єврокомісія схвалила операцію між Johnson&Johnson і американо-швейцарською Synthes на 21,3 млрд дол

Єврокомісія схвалила операцію з придбання американським виробником товарів для здоров'я людини, лікарських засобів і медичного устаткування Johnson&Johnson американо-швейцарського виробника медичних інструментів, імплантатів і біоматеріалів Synthes Inc. за 21,3 млрд дол. Про це говориться в оприлюднених сьогодні матеріалах антимонопольного органу Євросоюзу, в яких уточнюється, що операція була схвалена після того, як J&J погодилася продати частину активів в Європі.

Як відзначив регулятор, об'єднана група все ще стикатиметься з конкуренцією з боку декількох сильних гравців, і споживачі матимуть достатньо альтернативних варіантів, у зв'язку з чим дана операція не може бути перешкодою для здорової конкуренції в Європі. "Єврокомісія упевнилася, що злиття не перешкодить конкуренції у відповідному сегменті ринку, щоб захистити права пацієнтів і системи соцзабезпечення", - говориться в прес-релізі Єврокомісії.

27 квітня 2011 р. J&J домовився про покупку Synthes Inc. за 21,3 млрд дол. Дана операція є найбільшою покупкою для J&J за час існування компанії.

Synthes розробляє і виробляє інструменти, імплантати і біоматеріали для оперативного лікування опорно-рухової системи і м'яких тканин людини. Synthes входить в першу трійку компаній - виробників фіксаторів для хірургії хребта і грає важливу роль на ринку продукції для щелепно-лицьової хірургії. Крім того, Synthes виробляє різні біоматеріали (біодеградовані імплантати і матеріали для заміщення кісткової тканини), а також силове устаткування. Synthes представлене в багатьох країнах світу. Керівництво 36 дочірніми підприємствами і більш ніж 50 дистриб'юторами здійснюють чотири регіональні головні офіси компанії Synthes, розташованих у Вест-Честері (США), Майамі (США), Золотурні (Швейцарія), Сіднеї (Австралія). Виробничі потужності компанії розташовуються в Швейцарії, Австрії, Німеччині і США.

Johnson&Johnson спеціалізується на виробництві товарів для здоров'я людини, лікарських засобів і медичного устаткування. Окрім споживчої продукції, компанія виробляє різні зразки продукції для лікарень, використовуваної в медичних установах для діагностики, лікування і догляду за пацієнтами. На території Росії і країн СНД продукція компаній Johnson&Johnson представлена з 1992 р.

Нагадаємо, чистий прибуток Johnson & Johnson в I кварталі 2012 р. виріс на 12,5% - до 3,91 млрд дол.