ua en ru

Єврокомісія звинувачує Volkswagen в порушенні законів у 20 країнах ЄС

Єврокомісія звинувачує Volkswagen в порушенні законів у 20 країнах ЄС Фото: Volkswagen порушив як мінімум два закону у всіх країнах ЄС

Від Volkswagen вимагають виплатити компенсації постраждалим споживачам

Європейська комісія звинувачує автомобільний концерн Volkswagen в порушенні законів у 20 країнах Євросоюзу у зв'язку зі скандалом про маніпуляції даними про вихлопи дизельних двигунів. Про це заявила комісар ЄС з питань юстиції Віра Юрова, передає DW.

Так як Volkswagen порушив закони про захист прав споживачів в більшості країн ЄС, Брюссель вважає за потрібне втрутитися в події на європейському рівні.

Юрова разом з комісаром ЄС з питань промисловості Ельжбетою Беньковской вже вимагали від компанії кілька місяців тому виплатити компенсації постраждалим споживачам, як це робить концерн в США. Однак Volkswagen відмовляється це робити.

У Єврокомісії вважають, що споживачі повинні добиватися компенсацій через суд у кожній країні ЄС окремо.

Як йдеться у повідомленні, Volkswagen порушив як мінімум два закони, що діють у всіх країнах Євросоюзу.

"У першій директиві ЄС мова йде про продаж споживчих товарів і гарантії на них, а у другій - про недобросовісну комерційну діяльность", - повідомляє DW.

В останній директиві забороняється компаніям робити упор у рекламі на екологічність, якщо для споживача це може стати одним з ключових критеріїв вибору товару.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Volkswagen направить на врегулювання "дизельного скандалу" 15 млрд доларів.