ua en ru

Єврокомісія має намір виділити перший транш Україні до літніх канікул

Єврокомісія має намір виділити перший транш Україні до літніх канікул Європейська комісія

Європейська комісія має намір виділити перший транш Україні до літніх канікул. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Пропозицію Комісії з нової макрофінансової допомоги Україні прийнято сьогодні, з підписами Президента Європейського парламенту Мартіна Шульца та секретаря Міністерства закордонних справ Латвії Занди Калніня-Лукашевиці від імені Президента Латвії в Раді. Це послідувало позитивному голосуванню Європейського парламенту і згоді Ради за новим пропозиціям. ЄС і Україна тепер повинні узгодити меморандум про взаєморозуміння. Комісія сподівається завершити цей процес в найближчі тижні, з тим щоб виплатити перший транш на суму 600 млн євро до літніх канікул", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Європейська комісія 31 березня прийняла рішення про надання Україні залишилася частини першої програми макрофінансової допомоги на суму в 250 млн євро.

Зазначимо, раніше ЄС схвалив третю програму макрофінансової допомоги Україні на суму 1,8 млрд євро. Передбачається, що ці кошти будуть надані Києву у вигляді кредитів трьома траншами: два до кінця нинішнього року і ще один - навесні 2016 р.