ua en ru

Єврокомісія розпочинає переговори з Азербайджаном і Туркменією про постачання газу по Транскаспійському газопроводу

Країни - члени Євросоюзу (ЄС) делегували Єврокомісії повноваження з ведення від імені всього ЄС блоку переговорів з Азербайджаном і Туркменією щодо постачання газу в рамках Транскаспійського проекту. Про це повідомляється в прес-релізі вищого виконавчого органу ЄС. Відзначимо, що раніше держави блоку самостійно проводили свою зовнішню енергетичну політику.

"Транскаспійський газопровід являє собою найбільший проект з постачань газу до Європи по "Південному коридору". Ми маємо намір запустити його якомога швидше. З поточного дня єдину позицію Європи в цих дискусіях представлятиме Єврокомісія", - наводяться в документі слова єврокомісара з енергетичних питань Гюнтера Оттінгера.

"Південний газовий коридор" є одним з енергетичних проектів, який покликаний диверсифікувати маршрути і джерела енергопостачань до ЄС, минаючи Росію. До проектів "Південного коридору" належать газопровід Nabucco, Трансадріатичний газопровід (TAP), "Білий потік", ITGI (газопровід Туреччина-Греція-Італія) і Транскаспійський газопровід.