ua en ru

Єврокомісія і 8 країн виділять 1,6 мільярда доларів біженцям Сирії

Єврокомісія і 8 країн виділять 1,6 мільярда доларів біженцям Сирії Фото: Єврокомісія вирішила підтримати мігрантів

Йдеться про підтримку сирійських біженців у Йорданії та Лівані

Вісім країн і Єврокомісія домовилися виділити на підтримку сирійських біженців у Йорданії та Лівані більше 1,6 мільярда доларів. Про це йдеться в прес-релізі Світового банку, передає DW.

Зокрема зазначено, що відповідну фінансову підтримку біженців схвалили Німеччина, США, Канада, Японія, Франція, Великобританія, Нідерланди та Норвегія.

Повідомляється, що 141 мільйон доларів планується надати як допомогу, 1 мільярд - як кредит і ще 500 мільйонів доларів - у вигляді фінансових гарантій. Рішення про це ухвалили під час весняної сесії Світового банку і Міжнародного валютного фонду, яка проходить у Вашингтоні (США).


Пакет фінансової допомоги є частиною програми, яку в жовтні 2015 року запустили Світовий банк, ООН та Ісламський банк розвитку з метою підтримки країн Середнього і Близького Сходу, а також Північної Африки. За останні п'ять років у цьому регіоні більше 15 мільйонів осіб були змушені покинути свої будинки через конфлікти або нестабільну ситуацію на батьківщині. Ліван і Йорданія є країнами, які прийняли в себе найбільшу кількість біженців із сусідньої Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія почала будівництво стіни на кордоні з Італією, щоб зупинити потік мігрантів і біженців із Апеннін.