ua en ru

Єврокомісія може 14 квітня запропонувати скасування віз для українців

Єврокомісія може 14 квітня запропонувати скасування віз для українців Фото: Європейська комісія

Однак остаточне рішення щодо безвізового режиму приймають країни ЄС

Європейська комісія в четвер, 14 квітня, може запропонувати скасування віз для громадян України. Про це повідомляє "Польське Радіо".

Видання нагадує, після недавнього голландського референдуму з'явилися сумніви, чи запропонує Брюссель внести зміни у положення, щоб зняти Україну зі списку країн, які підпадають під вимоги про отримання віз.

Наголошується, що негативні результати референдуму в Нідерландах не пов'язані з наданням безвізового режиму Україні, але багато коментатори вважали, що небажання наближенню країн з-за східного кордону в Євросоюз може також вплинути на рішення про скасування віз.


Проте поки залишається відкритим питання про те, що тепер зроблять держави-члени. Європейська комісія може тільки запропонувати скасування віз, але остаточне рішення у цій справі належить країнам ЄС.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Павло Клімкін повідомив, що негативні результати референдуму в Нідерландах ратифікації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом не є перешкодою для України на шляху до безвізового режиму з ЄС.