ua en ru

Єврокомісії рекомендували направити поліцейську місію в Україну

Міжпарламентський комітет асоціації Україна-ЄС рекомендував Європейській комісії направити поліцейську місію в Україну. Про це повідомив член фракції "Народний фронт", співголова української частини комітету асоціації Україна-ЄС Остап Семерак на прес-конференції за результатами першого засідання комітету, яке відбулося в Брюсселі, передає прес-служба НФ.

"У спільній резолюції Єврокомісії за результатами зустрічі ми звернулися з проханням підтримати запуск поліцейської місії Європейського Союзу в Україні. Сподіваюся, що Єврокомісія прийме в швидкому режимі таке рішення", - заявив Семерак.

За його словами, в резолюції наголошується на неприйнятті анексії Криму і в зв'язку з цим засуджуються дії Росії.

"Європарламент висловив глибоку стурбованість зростаючою кількістю терактів і звернувся з закликом до всіх сторін виконувати мінські угоди. Також в резолюції йдеться про необхідність збільшення кількості співробітників місії ОБСЄ", - повідомив Семерак.

У документі йдеться, зокрема, і про підтримку Європарламентом надання третього пакету макрофінансової допомоги, який передбачає виділення Україні 1,8 млрд євро.

Нагадаємо, 18 лютого РНБО схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни. В ЄС обіцяли розглянути це прохання.