ua en ru

У Європарламенті закликали більш швидкими темпами реформувати Раду

У Європарламенті закликали більш швидкими темпами реформувати Раду Фото: Елмар Брок (flickr.com-eppofficial)

Реформа парламенту не означає розмивання політичних альянсів, заявили в Європарламенті

Уповноважений у справах України, член Європейського парламенту Елмар Брок заявив, що реформа українського парламенту повинна здійснюватися більш швидкими темпами. Про це повідомляє прес-служба Верховної ради.

Він зазначив, що "реформа парламенту не означає розмивання політичних альянсів, а навпаки - ставить завдання конструктивного пошуку компромісів без втрати своїх цілей".

Брок наголосив, що чіткі правила, чіткий регламент дають шанс чесним дебатів між більшістю і опозицією. Він закликав "не створювати законодавчі цунамі, тому що це блокує роботу законодавчого органу", відзначивши необхідність знаходити спільні цілі між парламентом та урядом, зокрема, у євроінтеграційній сфері, і водночас не давати можливості монополізувати роботу парламенту.

"Ви не можете дозволити собі невдалої роботи - Україна повинна стати успішним проектом. Перемога над Путіним - це успішна демократична Україна. Ми будемо робити все для вашої перемоги", - підкреслив Брок.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Український уряд має намір реформувати 10 діючих міністерств в Кабміні.