ua en ru

Єврокомісар звинуватив Росію у поширенні дезінформації в ЄС

Єврокомісар звинуватив Росію у поширенні дезінформації в ЄС Фото: Джуліан Кінг (flickr.com european_parliament)

Російський уряд звинувачують в організації пропагандистської кампанії в Європі

Єврокомісар із питань безпеки Джуліан Кінг звинувачує російський уряд у цілеспрямованому поширенні дезінформації й організації пропагандистської кампанії в Європейському Союзі. Про це повідомляє DW.

"Навряд чи є сумнів у тому, що на сьогодні ми маємо справу з хитромудрою, вміло керованою, підтримуваною урядом проросійською кампанією дезінформації. Російські військові, вочевидь, сприймають інтернет як нове поле бою, застосовуючи в якості зброї неправдиву інформацію", - зазначив член Єврокомісії.

На його думку, Європа має активніше протидіяти дезінформації. У якості прикладів головних кіберзагроз він навів атаки хакерів, поширення комп'ютерних вірусів, онлайн-пропаганду тероризму, спроби маніпулювати громадською думкою за допомогою фейкових новин. Останнє має на меті перетворити "нашу відкриту демократичну систему в зброю, націлену проти нас самих", переконаний Кінг.

Він також запевнив, що Єврокомісія розробила низку проектів, спрямованих як на покращення компетенції самих користувачів, так і на боротьбу з онлайн-пропагандою ненависті й тероризму. Наразі спільно з країнами-членами ЄС проводиться робота щодо реалізації цього пакету заходів, додав Кінг.

Нагадаємо, раніше єврокомісар із внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос заявляв, що матеріали, які пропагують тероризм, мають бути видалені з інтернету якомога швидше.