ua en ru

Євроінтеграція захистить Україну від можливого військового втручання з боку Росії, - "Євронаступ"

Євроінтеграція захистить Україну від можливого військового втручання з боку Росії. Таку думку висловив колишній керівник "Укрспецекспорту", ініціатор кампанії "Єврореферендум" Сергій Бондарчук, передає прес-служба Всеукраїнської громадянської кампанії "Євронаступ".

"Заява Президента Росії Володимира Путіна про створення спільної системи Протиповітряної оборони з Білоруссю та розширення її у перспективі на Казахстан та Вірменію чітко вказує - Росія взяла курс на відновлення Варшавського блоку на базі Митного союзу", - вважає Бондарчук.

На його думку, подібні дії з боку Росії можуть нести загрозу для України.

"Ні для кого не є секретом, що Росія ніколи не створювала військові блоки з захисною метою, лише з наступальною - це пряма загроза для України. Такі заяви мають дати чітку відповідь на всю ілюзорність нашої, так званої "позаблоковості". А чи буде готовий Євразійський військовий блок до військових дій на випередження, заради "примусу до миру" - чітко демонструє минула російсько-грузинська війна", - вважає громадсько-політичний діяч.

Він також висловив переконання, що в разі політичного або військового втручання у внутрішні справи України, самостійно вистояти буде практично не можливо.

"Україна сама не вистоїть проти такого "примусу". Особливо, якщо він буде спрямований на долучення до Митного союзу та інших неоімперських утворень, ініційованих кремлівською верхівкою. Бо, на відміну від Грузії 2008 р., у нас немає проукраїнської і проєвропейської влади, тому акт саботажу на найвищому рівні - більш ніж можливий. Путін розраховує, що "за бочку варення і пачку печива" він обов'язково знайде в Україні зрадників. Тому для нашого виживання та розвитку потрібна інтеграція України до Європейського Союзу. Потрібен Єврореферендум, який позбавить Кремль та його агентів в Україні усіх контраргументів щодо легітимності нашого європейського вибору. Ми не можемо дозволити собі розкіш бути нейтральною країною, адже у нас під боком агресивний сусід, який марить імперською короною, а Україну розглядає виключно як майбутній трофей", - переконаний Бондарчук.

Він також закликав українців захистити свій європейський вибір, взявши участь у акціях, що відбудуться у Києві 22 та 24 листопада.

"Ми зараз перебуваємо у дуже небезпечній ситуації можливого зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС - першого кроку на шляху інтеграції України. Якщо цей крок зірветься - шанси стати об'єктом першої агресивної активності нового Варшавського блоку в України суттєво зростають. Щоб захиститися сьогодні від примусу до миру завтра нам, українцям, треба голосно заявити про свою позицію. І для цього немає кращого місця, ніж те, яке вганяє у жах кремлівських прислужників і в Росії, і в Україні - Майдану. Тому запрошую всіх 22 та 24 листопада вийти на масові акції і голосно заявити "Ми за європейську, незалежну Україну", - підсумував Бондарчук.