ua en ru

Євгенія Тимошенко виступила перед Сенатом США

Євгенія Тимошенко, дочка ув'язненого екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, виступаючи в Сенаті США, на слуханнях на тему "Україна на роздоріжжі: що поставлено на карту для США і Європи?" заявила, що українська влада продовжує переслідувати політичних опонентів, не дивлячись на заклики ЄС звільнити політв'язнів, повідомляє офіційний сайт БЮТБ.

"Я не хочу, щоб у вас склалося уявлення, що це питання стосується тільки моєї матері. Інші колишні чиновники також переслідуються і незаконно утримуються у в'язниці. Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко з надуманих причин вже більше року знаходиться під вартою. Майже аналогічна ситуація з Валерієм Іващенко ", - сказала Євгенія Тимошенко.

У свою чергу, головуюча на слуханнях сенатор Джин Шахін заявила, що США будуть продовжувати ретельно відстежувати ситуацію в Україні.
"Це більше, ніж просто випадок з Юлією Тимошенко. Це свідчить про вибіркове застосування закону і повернення до недемократичних процесів в державі", - зазначила Шахін.

На слуханнях у підкомітеті з європейських справ Комітету закордонних справ Сенату США також був присутній захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Нагадаємо, екс-прем'єр міністр Україна Юлія Тимошенко була засуджена за статтею 365 КК. 11 жовтня 2011 Печерський райсуд виніс обвинувальний вирок екс - прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.