ua en ru

ЄЦБ: Згортати стимулюючі заходи поки рано

Згортати стимулюючі заходи поки рано. Про це заявив член керуючої ради Європейського центрального банку Евальд Новотни на прес-конференції у Відні, повідомила австрійська радіомовна мережа ORF.

Банкір вважає, що центробанки світу завжди повинні "тримати руку на пульсі" і бути готовими припинити програму монетарного стимулювання, як тільки це буде потрібно.

"Однак це не відноситься до поточної ситуації. Я вважаю, що монетарна політика, що проводиться ЄЦБ і Федеральною резервною системою США, є адекватною для поточної економічної ситуації. Зрозуміло, це не скасовує того факту, що центробанки повинні бути готові скорегувати свою монетарну політику у разі виникнення такої необхідності", - повідомив Новотни.

Одночасно Новотни пояснив, що економічне зростання єврозони в поточному році може виявитися повільніше, ніж прогнозувалося раніше. Поточні прогнози передбачають скорочення ВВП зони євро на 0,4% в 2013 р.

"У зв'язку з цим інтервенції центробанків є виправданими - як тоді, коли програма стартувала, так і зараз", - заявив банкір.

Читайте також: ЄЦБ може розширити інструментарій для боротьби з кризою