ua en ru

ЄЦБ повинен утримувати низькі ставки, - МВФ

Європейський центральний банк повинен утримувати низькі процентні ставки в найближчому майбутньому, вважають експерти Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє "Росія 24".

Більш того, на їх погляд, європейському регулятору, можливо, доведеться понизити ставку з поточних 0,75%, що стане рекордним мінімумом ставки за всю історію єдиної валюти.

При цьому в доповіді наголошується, що інфляційний ризик мінімальний, оскільки інфляція в єврозоні в 2012 р. сповільниться до 2,3%, а в 2013 р. - до 1,6%. Нагадаємо, що в 2011 р. показник склав 2,7%.

Експерти вважають, що вірогідність падіння цін рекордно висока - 25%. Саме цей факт є достатньою підставою для збереження процентних ставок на дуже низькому рівні або їх подальшого зниження.

Раніше аналітики МВФ переглянули прогноз по динаміці ВВП єврозони. У 2012 р., вважають експерти відомства Крістін Лагард, економіка валютного блоку скоротиться на 0,4%. Нагадаємо, що раніше скорочення очікувалося на рівні 0,3%. Наступного року європейська економіка, передбачається, додасть 0,2%. У липневій доповіді прогнозувалося зростання на 0,7%.

Читайте також: МВФ понизив прогноз по зростанню світової економіки в 2012 р. до 3,3%