ua en ru

ЄЦБ не буде фінансувати банки Греції, якщо країна не домовиться з кредиторами

ЄЦБ не буде фінансувати банки Греції, якщо країна не домовиться з кредиторами Фото: Член ради з керівництва ЄЦБ, Крістіан Нуайє

Щоб досягти домовленості у Греції є час до неділі, 12 липня 2015 р.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) не надасть більше екстрене фінансування грецьким банкам у разі, якщо країна не досягне домовленості з кредиторами. Про це заявив член ради керуючих ЄЦБ Крістіан Нуайє, пише MarketWatch.

За його словами, як передає видання, угода Афін з кредиторами має бути досягнуто до 12 липня 2015 р., чи буде занадто пізно і наслідки будуть сумними".

На питання про те, коли ЄЦБ буде змушений махнути рукою на надання екстреної підтримки грецьким банкам, Крістіан Нуайє відповів: "З моменту, коли більше не буде перспективи досягти політичну угоду на програму... або з моменту, коли банківська система країни завалиться, що станеться, якщо Греція оголосить загальний дефолт за всіма своїми боргами".

У повідомленні згадується, що у вівторок, 7 липня, голова європейської ради Дональд Туск, що у Греції є час до неділі, 12 липня, щоб укласти угоду і залишитися в єврозоні.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас сказав. Що зробить певні пропозиції кредиторам найближчим часом.