ua en ru

Рада на цьому тижні розгляне 2/3 законів для співпраці з МВФ, - Парубій

Рада на цьому тижні розгляне 2/3 законів для співпраці з МВФ, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Деякі законопроекти ще не пройшли узгодження у комітетах

Протягом поточного пленарного тижня парламент розгляне 2/3 законопроектів, ухвалення яких необхідне для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це 30 травня 2016 року під час брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звернувся до уряду, щоб ми виробили перелік публічний відомий тих законопроектів, які нам у першу чергу необхідні для співпраці з МВФ. Власне, спільно з урядом ми напрацювали перелік 14 законопроектів, які першочергові і потребують розгляду",- заявив голова ВРУ.

За його словами, деякі із


напрацьованих законопроектів досі не пройшли необхідного узгодження у комітетах.

"8 з цих законопроектів ми зможемо розглянути на цьому тижні: 4-5 у вівторок і близько 4 у четвер, вони вже запропоновані у порядок денний сесії, і ми маємо шанс теж цього тижня фактично 2/3 з того списку у ВРУ пройти обговорення і прийняти необхідні рішення",- заявив Парубій, зазначивши, що вважає ухвалення законів, необхідних для продовження співпраці з МВФ, важливим завданням, яке стоїть перед парламентом.

Нагадаємо¸ Рада на цьому тижні може розглянути закон про судоустрій і статус суддів.