ua en ru

В цьому році на будівництво доріг буде спрямовано близько 17 млрд гривень, - Порошенко

В цьому році на будівництво доріг буде спрямовано близько 17 млрд гривень, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Перепоступления з митниць направляють на будівництво доріг

В 2017 році на будівництво доріг в Україні направлять близько 17 млрд гривень. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час виступу на відкритті лабораторного комплексу "Тернопільської університетської лікарні".

"Я запропонував перепоступления з митниць направляти на будівництво доріг. В цьому році піде близько 17 млрд гривень", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що в Державному агентстві автомобільних доріг ("Укравтодор") розраховують в 2017 році отримати 17 млрд гривень на реконструкцію доріг. Зокрема, у "Укравтодору" є два плану фінансування дорожніх робіт у цьому році.

Згідно з першим, відомство отримає у цьому році з держбюджету всього близько 17 млрд гривень. З них 7 млрд гривень необхідно буде направити на виплату банківських кредитів, близько 1 млрд гривень піде підрядникам за виконані у попередні роки дорожні роботи. З решти 8,8 млрд гривень "Укравтодор" планує 2 млрд гривень витратити на ямковий ремонт, а ще 1,5 млрд гривень - на безпеку та експлуатацію доріг (прибирання снігу, нанесення розмітки та інше). У підсумку, власне, на реконструкцію доріг залишиться тільки 5,3 млрд гривень.