ua en ru

Естонія прийме на лікування поранених українців

В Естонії з України завтра, 23 вересня, прибудуть десять українців, постраждалих у ході антитерористичної операції на Донбасі, які будуть лікуватися в Північно-Естонській регіональній лікарні.

В Естонії з України завтра, 23 вересня, прибудуть десять українців, постраждалих у ході антитерористичної операції на Донбасі, які будуть лікуватися в Північно-Естонській регіональній лікарні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства закордонних справ Естонії.

МЗС Естонії виділила кошти, які покриють витрати на їх лікування, переліт туди і назад і транспортні витрати всередині країни.

Міністр закордонних справ Урмас Пает заявив, що Естонія, як і раніше готова пропонувати Україні всебічну допомогу.

"Крім медичної допомоги ми готові зараз посприяти в одержанні продовольства, щоб полегшити становище біженців зі Східної України", - зазначив він.

Всього на лікування постраждалих у конфлікті на сході України людей МЗС Естонії виділив 170 тис. євро:70 тис. євро в березні і додатково 100 тис. євро у вересні.

Нагадаємо, сьогодні, 22 вересня, чеський міністр оборони Мартін Стропницький заявив, що Чехія готова прийняти на лікування поранених українських військових.