ua en ru

Естонія попередила війська НАТО про провокації з боку Росії

Естонія попередила війська НАТО про провокації з боку Росії Фото: британські військові

Британські військові в естонії можуть піддавати провокацій з боку Росії

Солдати НАТО, які знаходяться на території Східної Європи, можуть піддаватися провокаціям з боку Росії. Про це заявив глава зовнішньої розвідки Естонії Мікк Маранн, передає "РБК".

Маранн попередив про можливі провокації проти британських військових, які будуть проходити службу в Естонії у складі батальйону НАТО. Він заявив, що мета цієї провокації - дискредитація планів НАТО щодо зміцнення східного кордону Альянсу. Серед методів, які можуть бути використані проти солдатів НАТО — "медові пастки" (залучені розвідувальними службами привабливі жінки для вербування або провокацій в інтересах спецслужб), а також пошук компромату в соціальних мережах для подальшого шантажу.

"Військовослужбовці будуть їздити зі своїх військових частин міста. Можливо, вони будуть ходити по пабах. Ми не можемо виключити, що [в цих умовах] будуть спровоковані бійки "командою суперників", як ми говоримо в Естонії. Наприклад, традиційні "медові пастки" і так далі", — сказав Маранн.

Він додав, що британські та естонські військові обговорювали можливі загрози і готували 800 британських солдатів до розміщення на території Естонії — з метою "уникнути шпигунських ігор у стилі холодної війни".

Нагадаємо, раніше в Естонію прибула рота важкої військової техніки з США - танки і бойові машини піхоти.