ua en ru

Естонія підтримує український суверенітет, - глава МЗС

Естонія підтримує український суверенітет, - глава МЗС Фото: Свен Міксер (flickr.com/polandmfa)

Глава МЗС Естонії зустрівся з Володимиром Гройсманом

Естонія завжди буде залишатися сильним прихильником українського суверенітету. Про це сьогодні на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявив міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Естонія завжди була і завжди буде залишатися твердим прихильником українського суверенітету і територіальної цілісності", - заявив він.

Як повідомлялося раніше, у вівторок, 12 вересня, президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Естонії Свеном Міксером. Зокрема, сторони обговорили підходи щодо шляхів реалізації ініціативи щодо напрямку миротворчої місії ООН на Донбас для забезпечення належної імплементації мінських домовленостей.

"У цьому контексті глава зовнішньополітичного відомства Естонії чітко заявив про спільність позиції про необхідність розміщення миротворців на всій території окремих районів Донецької та Луганської областей, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону", - повідомили в АПУ.

Також відбувся обмін думками щодо змістовного наповнення наступного саміту "Східне партнерство" у листопаді 2017 в Брюсселі.

Нагадаємо, Естонія виступає проти ослаблення антиросійських санкцій.