ua en ru

Естонія направить близько 10 млн євро військового бюджету на інфраструктуру

Естонія направить близько 10 млн євро військового бюджету на інфраструктуру Фото: військовий бюджет

Військові витрати Естонії в 2016 році складуть 451 мільйон євро, або 2,07% від ВВП, збільшившись порівняно з цим роком приблизно на 9%

Близько 10 млн євро військового бюджету Естонії піде на розвиток інфраструктури, будуть побудовані гаражі для прибуваючих у наступному році з Голландії БМП і казарми, а також поліпшені умови проведення навчань на центральному полігоні. Про це повідомив у неділю віце-канцлер міністерства оборони Інгвар Пярнамяэ, передає РИА Новости.

Військові витрати Естонії в 2016 році складуть 451 мільйон євро, або 2,07% від ВВП, збільшившись порівняно з цим роком приблизно на 9%. У 2015 році обсяг військового бюджету становить 412 мільйонів євро. У бюджеті враховано і витрати на перебування в Естонії військ союзників по НАТО. Будуть продовжені закупівлі нових систем озброєнь, зокрема, бойових машин піхоти і протитанкових систем.

За словами Пярнамяэ, в наступному році в Естонії почнуть прибувати голландські бойові машини піхоти CV 90. Протягом трьох років Естонія отримає все 44 машини. "До прибуття перших машин будуть побудовані гаражі та спеціальні майстерні. Крім спорудження гаражів та технічних майстерень для БМП, планується побудувати тренувальну площадку і поліпшити умови центрального полігону, який знаходиться поблизу міста Тапа", - сказав у неділю Пярнамяэ Естонському телебаченню.

Віце-канцлер також зазначив, що планується створити хороші умови для пересування американських танків "Абрамс" на центральному полігоні. Наступна партія танків в порядку ротації прибуде в Естонію в середині жовтня, разом з підрозділами американських солдатів. Зараз союзники по НАТО живуть у військовому містечку в Тапа в спеціальних контейнерних модулях, в найближчому майбутньому для них планується побудувати сучасні казарми, розраховані на 240 військовослужбовців.

Нагадаємо, Естонія збільшила оборонний бюджет на 9%.