ua en ru

В Естонії пройдуть найбільші навчання НАТО з кібербезпеки

В Естонії пройдуть найбільші навчання НАТО з кібербезпеки Фото: навчання з кібербезпеки

У навчаннях візьмуть участь представники 25 країн

На цьому тижні стартують навчання з кіберзахисту Locked Shields 2017, організовані Коаліційною центром передової кіберзахисту НАТО в Таллінні, Естонія. Про це повідомили у прес-службі НАТО.

"У навчаннях візьме участь близько 800 представників з 25 країн. Серед учасників - експерти з питань безпеки, які захищають національні ІТ-системи, політичні співробітники та юридичні радники союзників і партнерів НАТО", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за сценарієм навчань, експерти будуть захищати служби та мережі військової авіабази фіктивної країни від кібератак, націлених на електромережу бази, безпілотні літальні апарати, системи військового управління та інші інфраструктури.

Так, буде змодельовано понад 2500 кібератак. У той час як ІТ-фахівці будуть захищати комп'ютерні мережі і вирішувати юридичні та судові проблеми, співробітники з питань політики будуть здійснювати свої процедури прийняття рішень.

Вчення Locked Shields були організовані вперше в 2010 році. Навчання проходять у співпраці з естонськими силами оборони, британською армією, європейським командуванням Сполучених Штатів, силами оборони Фінляндії, Шведським оборонним університетом, і Талліннським технічним університет. Галузеві партнери також беруть активну участь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України розробила проект блокування сепаратистського мовлення в зоні проведення АТО на Донбасі.