ua en ru

ЄСПЛ вирішить долю скарг проти України у справі по катастрофі Boeing не раніше осені

ЄСПЛ вирішить долю скарг проти України у справі по катастрофі Boeing не раніше осені Фото: аварія Boeing на Донбасі

Сім'ї усіх чотирьох загиблих у катастрофі рейсу MH-17 німців подали позови до ЄСПЛ

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) може вирішити долю скарг проти України у справі по катастрофі Boeing (Боїнг) "Малайзійських авіаліній" на Донбасі не раніше осені. Про це повідомили в прес-службі суду в Страсбурзі, передає Deutsche Welle.

"Поки не прийнято рішення ні про прийняття до розгляду, ні по суті", - повідомили в суді з приводу позовної заяви від громадянки Німеччини.

Як зазначається, те ж стосується і представлених згодом трьох схожих заяв від родичів громадян Німеччини, загиблих у катастрофі.

Таким чином, зазначає видання, сім'ї всіх чотирьох загиблих у катастрофі рейсу MH-17 німців подали позови до ЄСПЛ. У суді наголосили, що тривалий термін вивчення заяв "не є незвичайним" і припустили, що рішення може бути прийнято восени.

У грудні берлінський адвокат родичів загиблих, Ельмар Гімулла, сказав, що очікує прийому позовів до розгляду через півроку, а остаточне рішення - за два роки.

Нагадаємо, Малайзія в середу, 8 липня, поширила проект резолюції Ради безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) про створення міжнародного трибуналу для гарантії незалежного розслідування аварії Boeing на Донбасі в 2014 році.