ua en ru

ЄСПЛ прийняв до розгляду справу щодо конфіскації активів у Криму

ЄСПЛ прийняв до розгляду справу щодо конфіскації активів у Криму Фото: ЄСПЛ

Суд розгляне законність втручання в право власності компанії "влади" Криму

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" про порушення прав компанії в результаті незаконної націоналізації її майна на території Криму. Про це повідомляє юридична фірма "Ілляшев та Партнери", яка підготувала скаргу.

"27 травня 2016 року Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" про порушення прав компанії в результаті незаконної націоналізації її майна на території Криму, підготовлену відомою юридичною фірмою "Ілляшев та Партнери", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, Судом вперше по суті будуть розглянуті питання законності втручання в право власності на активи ФСК "Море" самопроголошеною "владою" Криму без компенсації їх вартості, а також порушення права компанії на справедливий судовий розгляд.

Як зазначається, "Державна Рада Криму" в 2014 році перевела все рухоме і нерухоме майно компані, розміщене на території півострова, у свою власність, а згодом - в російську федеральну власність.

Зазначається, що компанія спеціалізувалася на воєнному і цивільному суднобудуванні, зокрема, створенні воєнних і цивільних катерів, суден на підводних крилах з легких сплавів, суден на повітряній подушці. Значну частину продукції становили воєнні і кораблі і багатоцільові катери. 100% акцій ФСК "Море" належить Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Криму повторно засудили проукраїнського активіста.